Bachelor- of masterstudent meld je aan voor de FMN Student Awards

Bron: Pixabay

FMN heeft de inschrijving voor de prestigieuze FMN Student Awards 2023 geopend. De FMN Student Awards worden toegekend aan een bachelor- en masterstudent die in het studiejaar 2022-2023 de scripties met de meeste impact of grootste relevantie voor de ontwikkeling en innovatie van het facilitaire vakgebied hebben geschreven.

Inschrijven voor de awards kan via het aanmeldingsformulier op de website van FMN en is mogelijk tot en met zondag 17 september 2023. Met de FMN Student Awards bevordert FMN samen met de facilitaire opleidingen in Nederland innovatief facilitair onderzoek door bachelor- en masterstudenten, en de ontwikkeling van het FM-vakgebied.

Waarom de FMN Student Awards?

Met jouw scriptie (afstudeeronderzoek, thesis) rond je voor jezelf een belangrijke fase van je studie af. Maar je scriptie is meer dan dat. Met de kennis die jij tijdens je studie hebt vergaard, kun je een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling en innovatie van het vakgebied. Behalve het bedrijf of de organisatie waarvoor je je onderzoek hebt uitgevoerd, help je andere spelers in het vakgebied vooruit. Met de FMN Student Awards bevordert FMN samen met de facilitaire opleidingen in Nederland innovatief facilitair onderzoek door bachelor- en masterstudenten, en dragen we samen bij aan de ontwikkeling van het FM-domein. De FMN Student Awards worden weer mede mogelijk gemaakt door LOOFD, het landelijk overleg opleidingen facilitaire dienstverlening.

Hoe doe je mee?

 • Je meldt je als (voormalig) bachelor- of masterstudent zelf aan, of je wordt aangemeld door je docent na overleg met jou.
 • Jouw complete inschrijving is uiterlijk op zondag 17 september 2023 ontvangen door FMN.
  ​Je inschrijving bestaat uit:

  • Aanmelding via het aanmeldformulier.
  • Een managementsamenvatting van max. 2 pagina’s, of andere manier van samenvatting zoals een video of PowerPoint. Wees creatief!
 • Jouw scriptie, afstudeeronderzoek of thesis maakte onderdeel uit van jouw opleiding facility management (of een daaraan verwante bachelor- of masteropleiding) aan een in Nederland gevestigde erkende hbo- of wo-opleiding.
 • Ook vertrouwelijke onderzoeksrapporten kunnen meedingen naar een van de awards.
 • Jouw scriptie, afstudeeronderzoek of thesis is beoordeeld met minimaal een 7.
 • De beoordeling vond plaats in de periode tussen 1 september 2022 en 31 augustus 2023.
 • Je hoeft géén lid van FMN te zijn.
 • Lees alles over het proces en de voorwaarden op deze pagina.

Hoe gaat het in zijn werk?

Uit de inzendingen selecteert een beoordelingscommissie maximaal drie master- en drie bachelorstudenten als finalisten. Deze namen maken we eind september / begin oktober bekend. De zes scripties worden vervolgens beoordeeld door een vakjury. Ook FMN-deelnemers en andere belangstellenden kunnen jouw inzending beoordelen. We maken daarvoor samen met jou een video waarin je jouw onderzoek presenteert. Bekijk ter inspiratie hier de video’s van de vorige finalisten! Tijdens ons najaarscongres FMN Connect XL op 16 november bepaalt het oordeel van de vakjury samen met dat van het publiek wie de winnaars worden. Het oordeel van de vakjury telt voor 60% mee, dat van het publiek voor 40%.

Bron: Facility Management Nederland (FMN)