Campagne Zorg voor Energie 2023

Bron: Pixabay

Milieu Platform Zorgsector (MPZ) en het Expertisecentrum Verduurzaming Zorg (EVZ) roepen álle zorginstellingen op om in de week van 9 t/m 13 oktober binnen hun zorginstelling een actieweek voor energiebesparing te organiseren. MPZ en EVZ ontwikkelen informatie- en campagnemateriaal dat hiervoor kan worden ingezet.

De campagne is een vervolg op de succesvolle energiebesparingscampagne van 2022. Ruim 190 zorgaanbieders deden hieraan mee, met samen meer dan 400.000 medewerkers. Doe mee en meld je NU aan voor Zorg voor Energie 2023!
De eerste aanmeldingen stromen al binnen. Weten wie er meedoen? Kijk hier voor een overzicht van deelnemers.

Bewustwording en er naar handelen

Veel zorgorganisaties hebben met de CO2-routekaart al een aanpak opgesteld om toe te werken naar een fossielvrije en energiezuinige vastgoedportefeuille. Hoe hier blijvend draagvlak en betrokkenheid van álle zorgmedewerkers aan toe kunnen voegen, wil de organisatie met deze campagne realiseren.

Ook hebben veel zorgorganisaties de discussie met elkaar gevoerd voor twee graden minder stoken. De maatregelen resulteerden bij een grote groep zorginstellingen in 12% besparing op aardgas. Ook waren er best veel instellingen die niet mee wilden doen omdat ze er geen nut in zagen. Dat de weerstand niet bij de patiënten & cliënten ligt maar eerder bij de eigen medewerkers. De campagne kan hierop inspelen.

Campagneweek Zorg voor Energie 9 – 13 oktober 2023

Lees verder ….

Bron: Milieu Platform Zorgsector (MPZ)