Campagne: Zorg zonder Afval 21 t/m 24 mei

Bron: Milieu Platform Zorgsector

De klimaatcrisis is de grootste bedreiging voor onze gezondheid. In Nederland is de zorgsector verantwoordelijk voor 7% van de CO2-voetafdruk, 13% van het grondstofverbruik en 4% van alle afvalstromen. In de Green Deal Duurzame Zorg (2022-2026) werken nu ruim 350 partijen samen aan meer duurzame zorg, waaronder de zorgbranches ActiZ, de Nederlandse ggz, VGNNVZNFU. Ook de Groene Zorg Alliantie, de verzekeraars en MPZ zijn aangesloten.

De zorgsector streeft met de Green Deal binnen het thema Circulair naar 25% minder ongesorteerd restafval in 2026 (t.o.v. 2018). Dit betekent:

  • minder grondstoffen verspillen
  • duurzame producten gaan gebruiken en
  • als het toch afval wordt dan veel beter afval scheiden

Op naar minder grondstofverbruik en meer afvalrecycling

Van 21 t/m 24 mei 2024 is er extra aandacht voor minder afval binnen de zorg. Wil je ook minder afval en betere afvalscheiding binnen jouw organisatie? En meer afvalbewustzijn bij medewerkers en cliënten? Doe dan mee met de Zorg zonder Afval vierdaagse!
Deelnemers ontvangen gratis een online toolkit met actiematerialen, zoals afvalbespaartips en een campagnedraaiboek met suggesties om een eigen actie te kunnen voeren. Ook delen we inspirerende praktijkvoorbeelden.

Meld je organisatie nu aan

Zet de campagneweek in de activiteitenkalender van jouw organisatie, stem af met je communicatie-collega’s en MELD JE ORGANISATIE NU AAN.
De online toolkit is nu beschikbaar (deelnemers ontvangen een link naar de toolkit na aanmelding.)

150 deelnemende zorgorganisaties

Weten welke zorgorganisaties zich al hebben aangemeld? Kijk hier.

Lees verder ….

Bron: Milieu Platform Zorgsector