Cateraars bereiden zich voor op terugkeer naar kantoor

Bron: Unsplash

Cateraars richten zich op de terugkeer naar kantoor na de zomervakantie. Dit zeggen Sodexo, Appèl en Albron na een rondgang van het ANP. Donderdag meldden bronnen in Den Haag dat het kabinet vanaf 26 juni het advies om thuis te werken deels intrekt.

Albron zegt verrast te zijn door de mogelijke terugkeer. „Dat we zo snel weer naar kantoor gaan, had ik niet zien aankomen”, aldus commercieel directeur Mark Hartmans. Toch verwacht het bedrijf niet direct overspoeld te worden met werk. „Eind juni is vanwege de zomervakantie altijd een rustige periode in de cateringbranche. We verwachten de drukte vooral eind augustus en begin september.”

Algemeen directeur van Appèl Hans van Veen zegt dat de restaurants van het cateringbedrijf al een aantal weken steeds voller raken. Toch zegt Appèl, dat veel in het onderwijs werkt, dat de grote drukte pas na de zomer volgt. „Maar door het feit dat bedrijven het thuiswerken ook in de toekomst gedeeltelijk willen aanhouden, zal het zeker niet op het oude niveau terugkeren”, aldus de cateraar.

De cateringbranche had veel last van de aangescherpte coronamaatregelen, vertelden bedrijven vorig jaar aan het ANP. Zo moesten bedrijfsrestaurants weer sluiten en gaven opdrachtgevers contracten terug.

Lees verder …. (volledig artikel bij de bron)

Bron: Reformatorisch Dagblad (RD)