Centrale Keuken Stichting Humanitas over naar Zorgboodschap

Bron: Stichting Humanitas

De Centrale Keuken van Stichting Humanitas gaat per 1 juni 2021 over naar Zorgboodschap, onderdeel van de Boon Food Group. Het concept, de medewerkers, de inventaris en de exploitatie van de keuken gaan over.

Duurzame samenwerking

Stichting Humanitas gaat een duurzame samenwerking aan met Zorgboodschap met betrekking tot al het eten en drinken voor de bewoners van de verpleeghuizen. “Het gaat onder andere om de warme maaltijdbereiding en -distributie waarmee we het concept voor maaltijdvoorziening aan ouderen voort kunnen zetten, maar ook in kunnen spelen op de vraag naar zelf koken op onze afdelingen,” zegt Ellis Kastelein, bestuurder van Humanitas.

“De overgang van de keuken naar Zorgboodschap is belangrijk voor het behoud van arbeidsplaatsen”, legt Kastelein uit. “De medewerkers van de keuken komen nu dus in dienst van Zorgboodschap, gelukkig met behoud van alle voorwaarden die zij bij ons hadden. Dat was een belangrijke voorwaarde”.

Vincent Bos, directeur van Zorgboodschap zegt op zijn beurt hierover: “Wij zijn verheugd om op deze manier de samenwerking met Humanitas aan te gaan. Niet in de laatste plaats voor de betrokken medewerkers van Humanitas, tevens biedt het onze relaties een extra keuze in maaltijden.”

Zorgmaaltijd

De keuken in Rotterdam gaat onder de naam Zorgmaaltijd vriesverse maaltijden produceren. Zorgmaaltijd richt zich op het leveren van de warme maaltijd in de zorgmarkt, zowel voor het zelf koken als voor kant en klare oplossingen die zijn afgestemd op de behoeften en smaak van de doelgroepen.

Besluit na grondig onderzoek

“Uiteraard hebben wij in het overgangstraject de cliëntenraad en ondernemingsraad betrokken in het proces en zijn de verschillende mogelijkheden onderzocht. Uiteindelijk hebben wij het meeste vertrouwen gehad in de overgang naar Zorgboodschap. We kijken dan ook uit naar de nieuwe vorm van samenwerking,” aldus Ellis Kastelein.

Lees verder ….

Bron: Stichting Humanitas