Facilicom eerste schoonmaakbedrijf dat schoonmaak aanbiedt op de thuiswerkplek

Bron: Facilicom

Facilitaire diensten van Facilicom blijven niet langer meer beperkt tot de werkplek. Met de introductie van het concept Facilicom@Home komt de dienstverlener met een aparte ‘thuiswerkservice’. Met Facilicom@Home kan een werknemer binnen zijn of haar eigen omgeving de ideale thuiswerkplek creëren, inclusief onder meer schoonmaak, health coaching, connectiviteit van de (IT-)apparatuur, veiligheidsoplossingen en een ergonomische werkplek.

Thuiswerken heeft een impuls gekregen door corona, maar ook daarvóór al was de zaak niet langer meer de enige werkplek. Het ‘thuiskantoor’ bevalt zo goed, dat meer dan de helft van de Nederlanders er de voorkeur aan geeft. De werkplek in huis is echter meestal niet vergelijkbaar met de veel professionelere plek in bedrijven. ‘Eenzaamheid en ergonomie zijn bijvoorbeeld aandachtspunten. Wie geen emotionele binding houdt met zijn klanten, collega’s en werkgever en ook niet goed zit, zoals aan de eettafel, krijgt op den duur nek- en rugklachten en psychisch ongemak of zelfs problemen. Als een werknemer thuis werkt, gelden daar dezelfde arbonormen als op de zaak. En als de werkplek thuis niet goed is uitgerust en gefaciliteerd daalt de productiviteit van werknemers, weten we uit onderzoek’, zegt Martijn de Groot, bij Facilicom verantwoordelijk voor Facilicom@Home.

Van bedrijfsomgeving naar thuis

Met het nieuwe concept gaat Facilicom verder dan de standaard facilitaire diensten die tot voorheen in een zakelijke omgeving werden geleverd, zoals zorgverlening, gebouwonderhoud, schoonmaak, beveiliging en catering. De veiligheid van IT-verbindingen thuis is een ander aandachtspunt waarin Facilicom@Home voorziet. Waar bedrijfsomgevingen tegenwoordig goed beveiligd zijn tegen misbruik, kan een thuiswerkplek een makkelijke prooi zijn voor hackers. De Groot: ‘Onder Facilicom@Home valt eigenlijk alles wat aansluit bij de behoeften van werknemers thuis. Dat is bijvoorbeeld ook ondersteuning voor mentale en fysieke fitheid, arbotechnisch goedgekeurd werkplekmeubilair met  gerelateerde apparatuur zoals een noise cancelling hoofdtelefoon en een koeriersbox.’ Wat Facilicom niet zelf kan leveren, is in handen van gespecialiseerde partners zoals Guidion, Ahrend en Ricoh.

Effecten thuiswerken meetbaar maken

Of de installatie van een professionele thuiswerkplek in combinatie met de (facilitaire) dienstverlening  daadwerkelijk het gewenste resultaat oplevert, wordt transparant inzichtelijk gemaakt. Facilicom@Home meet continu het effect van producten en dienstverlening  via de werknemer op factoren als productiviteit, vitaliteit, verbondenheid en werkgeluk.

OSB

In oktober hield voorzitter Piet Adema van OSB nog een pleidooi om schoonmaken van thuiswerkplekken door schoonmaakbedrijven mogelijk te maken. “Sommige opdrachtgevers van schoonmaakbedrijven zijn daar al over in gesprek met schoonmaakbedrijven. Een aanpassing van de regels van de fiscus is daarvoor nodig,” aldus Piet Adema in landelijke media. Facilicom maakt de dienstverlening nu concreet met de introductie van Facilicom@Home.

Lees verder ….

Bron: Facilicom

G-L32CH5RN8E