Hoe gaat het kantoor van de toekomst er uitzien?

Voorstel van Auerbach Halevy Architects. Foto Check Point

Een aantal maanden geleden schreef het Israëlische cyberbeveiligingsbedrijf Check Point Software Technologies een wedstrijd uit om het kantoor voor na het coronapandemie te ontwerpen. De winnaar ontvangt een prijs van ruim 12.000 euro. Ruim 80 inzendingen werden ontvangen. Deze werden beoordeeld op originaliteit, innovatie, benutting van bestaande ruimte, planning en gebruik van beschikbare materialen.

Trends

Er waren duidelijke trends onder de inzendingen, onthulde Gil Messing, hoofd wereldwijde bedrijfscommunicatie bij het cyberbeveiligingsbedrijf. “De belangrijkste reden om op kantoor te komen, is duidelijk voor sociale interactie en om te brainstormen”.

Een ander probleem dat door de inzendingen naar voren kwam, was de noodzaak om flexibele werkplekken te personaliseren. Als mensen geen vast bureau op kantoor hebben en op voorhand een werkplek moeten reserveren voor gebruik op een bepaalde dag, hoe zorg je er dan voor dat ze zich bij binnenkomst thuis voelen in hun ruimte?

Volgens Messing waren enkele van de suggesties om de werkcabines uit te rusten met slimme schermen. Deze downloaden foto’s vanuit social media van gebruikers wanneer ze op kantoor zijn.

Kantoor van de toekomst

De materialen die voor het kantoor van de toekomst worden gekozen, moeten modulair, flexibel en multifunctioneel zijn, met wanden die gemakkelijk kunnen worden verplaatst, en misschien ronde bubbelachtige werkcapsules in plaats van vierkante rechthoeken of vierkanten.

Uiteindelijk won de inzending van Auerbach Halevy Architects. Het ontwerp suggereert een multifunctioneel hybride ruimte gebruikmakend van slimme, flexibele ‘eilanden’ die in staat zijn om ‘aan te passen en te transformeren’. De voorgestelde ruimte is samengesteld uit een verscheidenheid aan deelruimten en werkplatforms – van privé, stiltegebieden tot gemeenschappelijke openbare ruimtes – met maximale flexibiliteit.

Lees verder ….

Bron: Joods.nl