Ifmec opend Academisch jaar met speech over onderzoek naar “Millennials in de werkplek”

Bron: Ifmec

Op vrijdag 11 september jl. vond de Opening Academisch jaar 2020-2021 van Ifmec plaats. Het evenement was zowel digitaal als fysiek te beleven op Landgoed Zonheuvel (SDG House) in Doorn. Dit jaar werd de Valedictorian speech gegeven door Iris van Mierlo. Zij sprak over haar onderzoek “Millennials in de werkplek” waarvoor ze een IFMA Honourship heeft gewonnen.

De Da Vinci lezing werd dit jaar voorgedragen door Prins Carlos de Bourbon de Parme. Hij sprak over het boek “Wat is Wijsheid” waarbij de onderwerpen duurzaamheid en Corona met elkaar verbonden worden. Aan het einde van zijn presentatie ontving hij de nieuwe Ifmec SDG-brochure uit handen van Noa de Ruiter.


Terugblik livestream Ifmec Academy Opening Academisch Jaar 2020/2021

Ifmec SDG-brochure

De SDG’s (Sustainable Development Goals) zijn zeventien doelen om de wereld te verduurzamen voor 2030. De SDG’s zijn in 2015 vastgesteld door de Verenigde Naties (VN) als nieuwe mondiale duurzame ontwikkelingsagenda.

De implementatie van de SDG’s is wereldwijd een uitdaging. Elk land spant zich in en levert een bijdrage om de doelen op nationaal niveau te bereiken. Ifmec stelt dat de bijdrage aan het behalen van de SDG’s binnen bedrijven en instellingen via de as van Facility Management loopt. Facility Management kan worden gezien als een strategische discipline met een operationele focus, die productie in organisaties mogelijk maakt.

Bron: Ifmec

Dit “living document” laat per SDG zien hoe Facility Management bijdraagt aan het betreffende Duurzame Ontwikkelingsdoel. Continu wisselende goede voorbeelden illustreren hoe Facility Management in de praktijk bijdraagt aan het te behalen doel. Het document wordt sterker door continu best practices op te halen uit de markt en toe te voegen en de kennis achter de voorbeelden in het onderzoeksprogramma van Ifmec te delen.

Bron: Ifmec