Impact traject projectinrichters ‘Better Together’ afgerond

Bron: Pexels

Begin april organiseerde initiatiefnemer Interstuhl NL & BE bij Wuestman het afsluitende event ‘Better Together’ ter afsluiting van het Impact Traject. Tijdens dit traject gingen acht projectinrichters een jaar lang samen meer leren over en actie ondernemen op meervoudige waardecreatie, ofwel positieve impact, in kantoor- en projectinrichting.

Het afsluitende evenement stond in het teken van circulaire inrichting. Daarom begon de middag met een lezing van gastsprekers Edward van der Poll van D/Dock en Sabrina van Dongen van Furnify.

In 2014 kon Edward het niet meer aanzien dat bruikbaar kantoormeubilair iedere keer weer in de container belandde. Om deze reden is dan ook dochteronderneming Furnify opgericht, een bedrijf volledig gericht op circulaire projecten. Het was vervolgens goed te zien dat de vraag naar circulaire inrichtingen toenam, wat niet altijd even makkelijk was. Er is een continue creativiteit en flexibiliteit nodig om elk project goed te laten verlopen. Circulair is niet goedkoper of makkelijker, maar het kan echt als we er maar moeite voor willen doen!

Aan het begin van het traject hebben alle deelnemers de duurzame initiatieven van hun bedrijf geïnventariseerd en vervolgens in kaart gebracht wat er beter kon en waar de focus op zou moeten komen te liggen. Op basis van deze inzichten werden 1000-dagen-doelen opgesteld. Voor Wuestman werd het doel opgesteld om over 1000 dagen bij 51% van de zelf-geïnitieerde projecten minimaal de helft aan circulaire producten te gebruiken.

Tijdens het ‘Better Together’ evenement vertelden alle deelnemers over de stand van zaken na de eerste 365 dagen. Iedereen rapporteerden met trots over de bereikte voortgang in de verduurzaming van hun werkwijze.

“Dit traject met andere inrichtingsspecialisten heeft ons geholpen om nog bewuster bezig te gaan met onze duurzaamheidsdoelen. Het was een inspirerend en leerzaam traject”, aldus Stéphan van der Spruit, directeur Wuestman

Na een communicatie-opdracht waarbij de deelnemers hun eigen duurzaamheidsverhaal op papier mochten zetten, werden de certificaten uitgereikt. Het traject en het evenement waren onder begeleiding van Paul van Ruiten (bureauOm) en Elise Vonk (Vonk, sprankelend MVO).

De volgende acht kantoorinrichters namen deel aan het traject: Wolfslag, Up, Wuestman, Wout Monseurs, Prokan, De Delmar, Otto’s en Interstuhl NL & BE.

Bekijk onderstaande video met een tafelgesprek tussen Elise Vonk, Wilbur van der Velde (Interstuhl NL & BE), Paul Doornenbal (Wolfslag) en Stéphan van der Spruit (Wuestman).

Meer weten over het traject? Lees dan het artikel op platform Duurzaam Ondernemen.

Lees verder ….

Bron: Wuestman