Intrakoop lanceert deelplatform voor verduurzaming zorg

Bron: Pixabay

Via een eigen online deelplatform voor de zorg kunnen zorgorganisaties voortaan producten die ze over hebben verkopen, verhuren, ruilen of weggeven aan andere zorgorganisaties. Deze ‘marktplaats’ voor de zorg is een laagdrempelige manier om kosten te besparen en draagt bij aan de verdere verduurzaming van de zorg.

Deelplatform

Het deelplatform is een initiatief van Intrakoop in samenwerking met FLOOW2 en is 18 mei gelanceerd. Het Intrakoop Deelplatform is niet alleen een plek om iets aan te bieden dat over is of voor het beschikbaar stellen van faciliteiten, zorgorganisaties kunnen er ook terecht met hun vraag naar producten en bepaalde diensten. Door de overtollige voorraad van de ene zorgorganisatie beschikbaar te stellen voor de andere wordt hergebruik bevorderd, afval beperkt en worden zorgkosten bespaard. Oftewel: hergebruik in plaats van weggooien.

550 zorgorganisaties

Het deelplatform is bestemd voor de circa 550 zorgorganisaties die lid zijn van inkoopcoöperatie Intrakoop: ziekenhuizen en instellingen voor gehandicaptenzorg, de GGZ en ouderenzorg hebben gratis toegang tot het deelplatform. Naast overtollige producten is er ruimte voor het uitwisselen van medische hulpmiddelen, meubilair, faciliteiten, kennis en andere producten die zorginstanties (tijdelijk) niet nodig hebben. Organisaties kunnen kiezen om aan de aangeboden producten of diensten een prijskaartje te hangen, maar kunnen het ook in bruikleen geven óf gratis weggeven.

De afgelopen periode is succesvol proefgedraaid met een selecte groep koplopers.

Lees verder ….

Bron: Intrakoop