Kerst 2020: hoe organiseer je een geslaagde digitale kerstborrel?

Bron: Pixabay

Persoonlijk contact en gezelligheid met collega’s missen we het meest in deze tijd van de coronamaatregelen. De decembermaand nadert en de gezelligste dagen van het jaar komen eraan. De kans is groot dat we geen kerst en oud en nieuw kunnen vieren zoals we dat in de afgelopen jaren hebben gedaan. Hoe kun je toch een feestelijke afsluiting van dit jaar verzorgen voor je collega’s? Met een digitale kerstborrel! Hoe je deze opzet lees je in deze blog van Yask Facility Management.

Hoe organiseer je een online kerstborrel?

Het draait natuurlijk allemaal om de gezelligheid tijdens de kerstdagen. Dit is knap lastig als je dit gevoel online over wilt brengen. Hoe zorg je ervoor dat toch iedereen die gezelligheid ervaart? Belangrijk is dat je op tijd begint met de voorbereidingen van deze digitale kerstborrel. Dit omvat onder andere het prikken van een datum, het uitzoeken van passende activiteiten, het opzetten van een timeline en nadenken over de aankleding. 

Wat kun je doen tijdens de kerstborrel?

Alleen samen proosten en de rest van de kerstborrel op zijn beloop laten is geen goed idee. Daarnaast wil je dat een kerstborrel altijd net dat beetje extra heeft, helemaal in deze huidige, roerige tijd. Het is verstandig om van tevoren te bedenken hoe je de kerstborrel wilt indelen en welke activiteiten je wilt doen. Des te interactiever de activiteiten, des te beter.

Voorbeelden van wat je online kunt doen met je team is behoorlijk gevarieerd. Denk maar aan een online muziekbingo of een pubquiz met vragen over alle collega’s. Een tool om een online pubquiz te organiseren vind je hier en een online muziekbingo (geheel in kerstsfeer) kun je hier aanvragen. Heb je een hecht team en kan het geen kwaad als er hier en daar wat blunders boven water komen drijven? Dan kun je de online versie spelen van Ranking the Stars: Ranking the colleagues.

Uiteraard kunnen prijzen niet ontbreken! Zorg voor een leuk presentje achteraf die je op kunt sturen naar de winnaar(s). Dit kan variëren van een mini kerstpakket tot een cadeaubon of een foute kersttrui!

Versterk het wij-gevoel

Bijna niemand komt casual gekleed op een kerstborrel wanneer deze op kantoor zou plaatsvinden. Waarom dan wel vanuit huis? Versterk het wij-gevoel door iedereen van tevoren een dresscode door te sturen. Denk aan kerstmutsen, kersttruien of andere kerstversiering. Ook kun je een feestelijke achtergrond kiezen als je een online meeting host vanuit je online meeting tool. Het leukste is natuurlijk als er vanuit de leidinggevende iets wordt opgestuurd wat de collega’s kunnen dragen.

Geen kerst zonder eten en drinken

Wat is kerst zonder lekker eten of drinken? Gelukkig zijn er veel manieren om iets op te sturen naar je collega’s. Zo kunnen jullie met z’n alle genieten van wat lekkers te eten en drinken. Normaal gesproken drink je gezamenlijk een borrel op kantoor, dus waarom nu niet? Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Het leukste is als de pakketten een persoonlijk tintje hebben. De één drinkt het liefst een speciaal biertje, terwijl de ander het liever bij een frisje laat.

Juist in deze tijd tijdens de coronamaatregelen zijn deze attenties belangrijk. Het is niet voor niks dat de cijfers van mensen met een burnout enorm is gestegen. Des te meer reden om net dat beetje extra aandacht te schenken aan jouw team.

Welk platform kies je?

De kans is groot dat je met je team al gebruik maakt van een online tool. Mocht je toch nog op zoek zijn naar een fijne tool dan zijn er drie aan te raden. Een tool die veilig én vele mogelijkheden biedt is Jitsi Meet. Je kunt hier naast het hosten van een videocall ook chatten, documenten delen en je scherm delen. Dit geldt ook voor Microsoft Teams en Join.me.

Lees verder ….

Bron: Yask Facility Management