Nationale Benchmark Facilitaire Innovatie 2022 geopend voor deelname

Bron: Pexels

Hoe innovatief is facilitair Nederland? Dat onderzoekt schoonmaakbedrijf CSU voor het vierde jaar op rij met de Nationale Benchmark Facilitaire Innovatie 2022. Nieuwe technologieën, Covid-19 en waarde gedreven veranderingen hebben in veel organisaties tot een andere invulling van facility management geleid. Wat zijn de onderwerpen op de agenda in 2022? Welke doelen en uitdagingen zijn er voor FM? En in welke mate spelen innovaties en duurzaamheid een rol in de Facility Experience?

CSU nodigt facilitair verantwoordelijken uit om deel te nemen aan het onderzoek via csu.nl/innovatie/nationale-facilitaire-benchmark/. Direct na het invullen van de online vragenlijst heeft men inzicht in hoe de eigen antwoorden zich verhouden ten opzichte van vakgenoten. Het rapport met de complete resultaten van de Nationale Benchmark Facilitaire Innovatie 2022 presenteert CSU begin februari. Met de resultaten kan de volgende stap gezet worden in innovaties op het gebied van facility management.

De grote vraag is waar de grootste uitdagingen liggen voor het optimaliseren van de Facility Experience? En op welke wijze worden de vier FX-thema’s ingericht? Een optimale (eind)gebruikersbeleving is essentieel en moet het uitgangspunt zijn om te komen tot een juiste inrichting van de dimensies binnen FX. Hierbij wordt onderzocht: de fysieke omgeving, technologie, sociale omgeving en ondersteunende FM-processen.

Optimale beleving

“Facility managers staan voor diverse uitdagingen als het aankomt op het optimaliseren van de dienstverlening en het verbeteren van de gebruikersbeleving. Wij geloven dat betrokken en tevreden medewerkers bijdragen aan een betere ervaring van klanten, bezoekers, bewoners of patiënten. We zijn erg benieuwd hoe organisaties ervoor zorgen dat gebruikers van haar facilitaire diensten zich thuis voelen en hun persoonlijke doelen bereiken”, zegt Esmeé Ficheroux, lid Raad van Bestuur van CSU.

Kansen en uitdagingen

Uit het onderzoek van vorig jaar leerden we dat thema’s als kostenmanagement (65%), veiligheid en gezondheid (62%) en bedrijfscontinuïteit (60%) topprioriteit zijn geworden voor FM. Bij het realiseren van gezonde, veilige werkomgevingen en beter beheersbaar gebouwgebruik helpen oplossingen voor smart workplace management als technologie, data en informatie. Vorig jaar bleek dat ruim 70% van Facilitair Nederland worstelde op het vlak van smart buildings en hoe hierop het beleid te formuleren.

Het onderzoek van 2022 moet inzicht geven in hoe innovatieve toepassingen een bijdrage leveren aan facility management. Hierin wordt bekeken hoe FM de werkplekken inricht tot een omgeving waar mensen zich fijn voelen en goed kunnen presteren, de tools faciliteert om optimaal samen te kunnen werken en de klantbeleving verbetert door FM-processen.

Doe mee!

CSU nodigt facilitair managers van harte uit om deel te nemen aan het benchmarkonderzoek. De resultaten van dit onderzoek helpen om de volgende stap te zetten in de vernieuwing van facility management binnen organisaties.

Deelnemen aan het onderzoek (link)

Lees verder ….

Bron: CSU