Nationale-Nederlanden wint JLL Winning Workplace Award 2021

Bron: JLL

Een unaniem oordeel van de jury tezamen met publieksstemmen heeft bepaald dat de financiële dienstverlener het beste hybride werkconcept heeft. Daarmee laat Nationale-Nederlanden finalisten PwC en Arcadis achter zich. Dat werd donderdag bekendgemaakt op het Facto Congres in Nieuwegein.

Hybride werkomgeving

Centraal bij deze editie van de JLL Winning Workplace Award stond de hybride werkomgeving. Door de coronacrisis werd thuiswerken bij veel bedrijven de nieuwe standaard en naar verwachting keren we niet terug naar het ‘oude normaal’. Tegelijkertijd blijkt dat werknemers het fysieke contact met collega’s missen. Enkel digitaal werken komt kennisuitwisseling en de organisatiecultuur niet ten goede.

Bij de JLL Winning Workplace Award 2021 werden bedrijven beoordeeld op hoe ze de balans tussen thuis, op kantoor of elders werken vormgeven. Bij de finalisten lag er een sterke nadruk op ontmoeting. PwC, Arcadis en Nationale-Nederlanden creëerden alle drie informele ontmoetingsplekken in hun kantoren, die zich goed lenen voor een optimale verbinding tussen werknemers.

Uiteindelijk koos de jury unaniem voor Nationale-Nederlanden. Het bedrijf werkt in haar kantoren met verschillende spaces, zoals de Home Space, Hello Space, Team Space en Co-Work Space. Hier kunnen werknemers op verschillende manieren samenkomen en samenwerken. Die ruimtes zijn circulair gerealiseerd, met hergebruikte materialen. Ook had de jury veel lof voor de ontwikkeltools die Nationale-Nederlanden heeft gecreëerd, zoals het Office 365 Café met een duidelijke focus op de digitale werkplek.

Trots

Peter Jansen, Portfolio Manager Workspace Management bij Nationale-Nederlanden die de award in ontvangst heeft genomen op het Facto congres zegt: “Wij zijn ontzettend trots dat we JLL’s Winning Workplace Award 2021 hebben gewonnen. Het was een eer om het op te nemen tegen de andere professionele finalisten Arcadis en PwC. Het winnen van deze prijs geeft ons een bevestiging dat ons concept aanspreekt, dat wij hebben gerealiseerd door snelle beslissingen te maken in goede samenwerking met alle afdelingen binnen Nationale-Nederlanden. Het winnen van deze prijs geeft een podium aan Facility Management Nederland om het gesprek te openen over het nieuwe hybride werken en hoe daar op een zo duurzaam mogelijke manier inhoud aan te geven.”

Maar waarin Nationale-Nederlanden zich vooral onderscheidt, legt juryvoorzitter Richard Helmus uit, is de organisatie achter het hybride werken. De jury is zeer te spreken over hoe de financiële dienstverlener het hybride werken als ‘verbindende katalysator’ gebruikt, waarbij de hele organisatie en alle ketens zijn meegenomen. Vanuit een intensieve samenwerking tussen HR, ICT en FM en uitgebreide sessies met haar medewerkers, kreeg Nationale-Nederlanden een scherp beeld van behoeften en wensen. “De mens staat centraal en Nationale-Nederlanden houdt goed rekening met de grote diversiteit binnen de organisatie. Iedereen is daadwerkelijk meegenomen in dit programma”, aldus Helmus.

Verder is de jury enthousiast over hoe Nationale-Nederlanden werkt aan concreet uitvoerbare plannen en over hoe het hybride werken in de bedrijfscultuur is verankerd. “Het zit echt in alle aderen van de organisatie. Daarnaast heeft Nationale-Nederlanden een heldere kijk op data-driven werken waarbij de mens centraal staat”, aldus Helmus.

De juryvoorzitter sluit graag af met een groot compliment aan alle finalisten: “Hybride werken staat nog in de kinderschoenen. Het mooie aan deze drie organisaties is dat ze het lef hebben om te zeggen: ‘We weten niet honderd procent zeker waar we naartoe gaan, we gaan op expeditie.’ Dat samen met je medewerkers doen, dat zien wij echt als kracht.”

Over de JLL Winning Workplace Award

De Winning Workplace Award is een initiatief van vastgoedadviseur JLL. Voor de uitrol van deze prijs werkt JLL samen met Facto, een multimediaal kennisplatform voor professioneel facility management en kantoorhuisvesting. De JLL Winning Workplace Award is een prestigieuze prijs die elke twee jaar wordt uitgereikt aan kantoorgebruikers die op een vooruitstrevende en innovatieve manier vormgeven aan hun workplace. Dit jaar wordt de prijs voor de vijfde keer uitgereikt. Bij het bepalen van de winnaar wordt de jury bijgestaan door het publiek.
Met de prijs biedt JLL een podium aan eindgebruikers om te laten zien hoe vooruitstrevende workplace-concepten een belangrijke bijdrage leveren aan het behalen van bedrijfsdoelstellingen. Daarnaast is de prijs bedoeld om kennis en ervaring uit te wisselen op het gebied van de workplace en workplacemanagement.

De jury

De jury van de Winning Workplace Award 2021 bestaat uit Richard Helmus (VGZ), Martine Atzema (Prorail), Leanne Knight (Deloitte), Sander van Lier (PVH Europe) en Hans Rietveld (Ahold Delhaize). Zij hebben de inzendingen beoordeeld en de finalisten geselecteerd.
Kijk hier de video’s en presentaties terug van de deelnemers

Lees verder ….

Bron: JLL