‘Receptie’ robot Pepper blijft in productie

Afgelopen week berichtte Computable en Emerce dat Softbank, de Japanse producent, zou stoppen met de productie van Pepper. Zij baseerden hun nieuwsgeving op een bericht van persbureau Reuters. “Er is absoluut geen verandering in onze Pepper-activiteiten”, zegt Ai Kitamura, woordvoerder bij SoftBank Robotics Corp.

Voorraadbeheer

Softbank Europe, Nicolas Boudot, bevestigt dit aan haar leveranciers en klanten. “Vanwege de pandemie heeft Softbank vorig jaar meer Peppers geproduceerd dan uiteindelijk nodig was en werd besloten de productie van Pepper te onderbreken om de voorraad te optimaliseren. Deze productiestop maakt deel uit van het voorraadbeheerproces. Er is voldoende voorraad en de productie wordt opnieuw opgestart wanneer de vraag weer groeit.”

Pepper in Nederland

Ook WELBO, leverancier van Pepper in Nederland, laat via directeur Roeland van Oers weten dat de receptierobot voldoende op voorraad is. “Bij WELBO merken we dat Corona tot een versnelling van de adoptie van sociale robots leidt. Mens – machine samenwerking in de hospitality setting wordt steeds concreter en veel partijen durven nu de stap te maken. Wij leveren Pepper en Temi als receptierobot en Bellabot als banqueting robot. Onze robots werken meestal samen met mensen om tot de best mogelijke dienstverlening te komen.”

Tot de klantenkring van WELBO behoren diverse zorgorganisaties, bedrijven en overheidsorganisaties in Nederland.

Bron: Facilitairnetwerk.com