Restaurants Faculteit Bouwkunde TU Delft als eerste over op volledig vegetarisch aanbod

Bron: TU Delft

Duurzaamheid staat bij de TU Delft hoog in het vaandel. Het vormt de rode draad in veel activiteiten die we ondernemen: onderwijs, onderzoek en valorisatie. Maar ook als het gaat om het verduurzamen van de eigen campus. De faculteit Bouwkunde neemt hierin het voortouw en gaat als eerste faculteit over op een volledig vegetarisch aanbod. Sinds 3 mei is het Ketelhuis weer open en biedt vanaf dan een volledig vegetarisch assortiment aan. Wanneer de andere horecagelegenheden op de faculteit opengaan, zullen deze ook volledig vegetarisch zijn.

2030 CO2-neutraal en circulair

In 2030 wil de gehele TU Delft Campus CO2-neutraal en circulair zijn. Om dit te bereiken is er gestart met een grootschalig Climate Action Programma en is de eigen CO2-uitstoot gedetailleerd in kaart gebracht. De voedselconsumptie van studenten en medewerkers op de campus blijkt hierin het een na grootste aandeel te hebben.

Voedsel dat op de campus wordt genuttigd was in 2018 een van de drie grootste uitstoters van CO2 en andere broeikasgassen. “Als we serieus iets aan klimaatactie willen doen, moet dus ook ons voedselpatroon veranderen,” zegt Andy van den Dobbelsteen, coördinator duurzaamheid van de TU Delft. “De universiteit had altijd sterk vleesgeoriënteerde catering. Als we overschakelen naar een vegetarisch en veganistisch aanbod, dan scheelt dat meer dan de helft van de uitstoot ten gevolge van voedsel. Ik ben dus erg blij met het initiatief van Bouwkunde!”

Toename vraag

Deze pilot start op de faculteit Bouwkunde omdat hier de vraag naar breder vegetarisch aanbod de afgelopen tijd sterk is toegenomen.

In samenwerking met cateraar CIRFOOD is gekeken hoe dit aanbod eruit kan zien, waarbij een goede prijs-kwaliteitverhouding een belangrijk aspect is. Ook is er gekeken welke andere kansen er zijn voor verduurzaming, bijvoorbeeld de verpakking van het eten en het bestek.

Lees verder ….

Bron: TU Delft