Samenwerking Hanzehogeschool en Revalidatie Friesland

Bron: Hanze.nl

Om de revalidatiezorg in Friesland toekomstbestendig te maken gaan de Hanzehogeschool Groningen en Revalidatie Friesland intensiever samenwerken. De beide partijen zetten met de samenwerking stappen om een wezenlijke bijdrage te leveren aan de transitie van de revalidatiezorg. Afgelopen maand werd de samenwerking bekrachtigd door Petra Smeets, lid College van Bestuur van de Hanzehogeschool Groningen en Peter Visch, voorzitter Raad van Bestuur Revalidatie Friesland. Mark Mobach, lector Facility Management van de Hanzehogeschool, gaf daarbij een presentatie over de invloed van de gebouwde omgeving op de gezondheid en het welzijn van mensen in de zorg.

Nieuw oefenlandschap

In opdracht van Alida Dienaar-Boers, manager facilitaire dienst en marketing & communicatie bij Revalidatie Friesland, en onder begeleiding van Stefan Lechner, projectleider health space design van het Lectoraat Facility Management hebben twee studenten binnen de Innovatiewerkplaats Health Space Design onderzoek gedaan naar het ontwerp van een nieuw oefenlandschap voor revalidatiezorg door middel van serious gaming. Resultaat van dit onderzoek was een nieuw ontwerp voor het oefenlandschap van Revalidatie Friesland.

Het onderzoek naar het nieuwe oefenlandschap was een initiatief van Revalidatie Friesland in samenwerking met de innovatiewerkplaats Health Space Design. Dit onderzoek is onderdeel van een bredere samenwerking tussen de Hanzehogeschool Groningen en Revalidatie Friesland om de revalidatiezorg in Friesland toekomstbestendig te maken.

Serious gaming

Revalidatie Friesland maakt gebruik van diverse serious gaming-toepassingen bij de revalidatiezorg, echter ontbrak hiervoor nog een geschikt oefenlandschap. Twee tweedejaars bouwkunde studenten, Eva te Riet en Matthijs Folkersma, van de buitenwerkplaats Built Environment hebben onderzoek gedaan naar hoe een oefenlandschap voor serious gaming eruit moet zien dat zowel praktisch als aantrekkelijk is. Het doel van dit onderzoek was om een oefenlandschap te ontwerpen, zodat mensen sneller en makkelijker gebruik maken van de serious games.

In het vooronderzoek werden de verschillende eisen en wensen vanuit Revalidatie Friesland inzichtelijk gemaakt. Dit resulteerde in drie concepten die zijn gepresenteerd aan een vertegenwoordiging binnen Revalidatie Friesland, bestaande uit zorg- en facilitaire professionals. Deze concepten waren enthousiast ontvangen en op basis van de presentatie hebben de studenten een eindconcept ontwikkeld en dit ontwerp opnieuw gepresenteerd aan Revalidatie Friesland.

De resultaten van deze samenwerking tussen innovatiewerkplaats Health Space Design en Revalidatie Friesland hebben geleid tot een nieuw ontwerp voor het oefenlandschap dat dient als input voor de aannemer om te gaan verbouwen.

Lees verder ….

Bron: Hanze.nl