Score FM Provider Performance Survey: gemiddeld 8,1

Bron: fmproviderperformance.nl

Op donderdag 2 juni presenteerde Hospitality Group de resultaten van de Provider Performance Survey tijdens World Workplace Europe. In de editie van dit jaar onderzocht Hospitality Group de prestaties van wereldwijd actieve Facility Management dienstverleners, met name in wereldwijde IFM-contracten.

Resultaten en rangschikking

De gemiddelde Provider Performance Score in de wereldwijde IFM-markt is 8,1. Dit wordt als hoog beschouwd en het geeft aan dat de wereldwijde IFM-markt zijn diensten op een zeer gewaardeerde manier levert. Interessant is dat in vergelijking met eerdere Provider Performance Survey-edities die alleen de Nederlandse markt omvatten (7,3 in 2019 en 7,5 in 2020), de gemiddelde score van de wereldwijde FM Service-providers aanzienlijk hoger is.

De eerste plaats in het onderzoek van dit jaar naar de beste IFM-serviceprovider gaat naar de organisatie die de jongste organisatie is van alle inbegrepen providers, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk: Mace Operate! Met een score van 8,5 werd Mace Operate hoog gewaardeerd door haar klanten en scoorde bijzonder goed op de thema’s Alignment with the core business en Operational Excellence.

Een nipte tweede plaats gaat naar Flexim Group (Zwitserland) (8,4), gevolgd door de derde naar Jones Lang LaSalle (USA) (8,0) De vierde, vijfde en zesde plaats gaan respectievelijk naar Sodexo (7,9), ISS (7,5) en CBRE (7,4).

Behoeften van de klant

De uitkomst van het onderzoek geeft aan dat de IFM-markt in staat is om haar dienstverlening effectief af te stemmen op de behoeften van de klantorganisaties. Om precies te zijn worden Operational Excellence en Relationship & Collaboration beschouwd als de belangrijkste factoren voor succesvolle contracten. Operational Excellence verwijst naar het hebben van volledige controle over alle operationele activiteiten in de vakgebieden van de serviceprovider, terwijl Relationship & Collaboration het vermogen van de serviceprovider beschrijft om een constructieve en wederzijds voordelige relatie met de klant tot stand te brengen. Interessant is dat beide thema’s ook het beste worden gewaardeerd door klantorganisaties in termen van tevredenheidsniveaus. Deze bevindingen geven aan dat FM-dienstverleners zich bewust zijn van de behoeften van de markt en gekwalificeerd zijn om dienovereenkomstig te reageren.

Lees verder ….

Bron: Hospitality Group