Sport NL Groen wint 16e editie van de Green Buildings Regatta 2021

Bron: CFP Green Buildings

Na een warm welkom van Bram Adema van CFP Green Buildings, ging afgelopen vrijdag de 16e editie van de Green Buildings Regatta van start. Met maar liefst 250 deelnemers, verdeeld over 17 teams en met 21 boten kon de strijd vanaf Marina Muiderzand in Almere, om de felbegeerde bokaal beginnen.

Na de oefenrace werden de deelnemers ontvangen door olympisch zeilster Marit Bouwmeester. Net voor de race gaf ze nog een aantal cruciale tips prijs aan de deelnemers: ‘Er is vandaag weinig wind, maar als je het handig speelt kun je er je voordeel mee doen. Zorg dat je snel start, want dat is al 80%. En als je dan vooraan vaart, geef je de rest vuile wind. Dan ben je winning!’

Rond 13:30 loste Marit Bouwmeester het startschot, waarmee de wedstrijd losbarstte. De teams gingen enthousiast van start, waarbij Sport NL Groen in de eerste race al snel aan kop voer en won. Na een algemene valse start in de tweede race, kwam ISS uiteindelijk als eerste over de eindstreep.

Sport NL Groen kwam na twee zinderende races als wedstrijdwinnaar uit de bus, met boot ‘Xanadu’. Op de tweede plaats eindigde VFM met boot Exabyte. De derde plaats werd veroverd door Smart Workplace met boot Gotcha2.

Fotocompilatie

Lees verder ….

Bron: CFP Green Buildings