T-Mobile treft voorbereidingen voor terugkeer naar kantoor

Bron: Directmap.nl

Werkend Nederland staat te popelen om terug te keren naar kantoor. Nog onduidelijk is hoe dat straks zal zijn. Telecombedrijf T-Mobile vraagt zijn medewerkers naar hun wensen. En die mogen over meer meedenken dan alleen de inrichting van werkplekken en het aantal dagen op kantoor.

,,Als we straks weer naar kantoor kunnen, dan gaan we er een feest van maken”, zegt HR-directeur Saskia Bekkers van T-Mobile verheugd. Op het hoofdkantoor in Den Haag is T-Mobile de boel al flink aan het opvrolijken. Zo is van het atrium een ontmoetingsplek gemaakt met veel planten en in het midden staat sinds kort een podium dat gebruikt kan gaan worden voor optredens door artiesten en eigen personeelsleden.

Over wanneer de ongeveer tweeduizend medewerkers weer naar de kantoren in Den Haag, Diemen en Arnhem kunnen, valt nog geen zinnig woord over te zeggen. Toch weerhoudt dat het telecombedrijf er niet van om alvast voorbereidingen te treffen.

Veranderingen

Bekkers: ,,Voor veel mensen is het een ingrijpend jaar geweest. We kunnen straks niet zeggen ‘okay, en nu zijn we er weer allemaal, én door’. Het is belangrijk om stil te staan bij wat er het het afgelopen jaar is gebeurd. Het was een enorme verandering, toen we allemaal opeens thuis kwamen te zitten en het zal ook een enorme verandering zijn als we weer naar kantoor mogen. We vinden dat we onze mensen een beetje moeten voorbereiden op het nieuwe normaal.”

Hoe dat nieuwe normaal eruit gaat zien? De HR-directeur gaat er in elk geval vanuit dat mensen na coronatijd minder tijd op kantoor zullen doorbrengen; al zal de ene medewerker er wat vaker willen zijn dan de andere, afhankelijk van persoon, reisafstand en functie. ,,Voor een single kan de behoefte anders zijn dan voor een medewerker met drie kinderen”, voegt ze eraan toe.

Kantoren

Maar om nu al te zeggen dat na de coronacrisis mogelijk kantoren gesloten gaan worden of kantoorruimte wordt afgestoten – zoals bijvoorbeeld Triodos, PostNL, Essent en Aegon verwachten -, daar wil Bekkers niet aan. ,,We kunnen als bedrijf wel van alles bedenken, maar we willen eerst van onze medewerkers horen waar zij behoefte aan hebben. Verandering aan of van de kantoorlocaties kan een uitkomst zijn, maar het is voor ons niet een doel op zich.”

Aan medewerkers wordt niet alleen gevraagd om mee te denken over hoe zij willen dat de werkplekken en de panden er straks komen uit te zien. Het gaat er ook om hoe zij straks met elkaar willen samenwerken en welke leiderschapsstijl zij nodig hebben. ,,We hebben iedereen uitgenodigd om mee te denken, en het mooie is dat veel mensen daarop enthousiast hebben gereageerd en willen meedoen.”

Het meedenken lijkt een manier om personeel betrokken te houden bij het bedrijf, iets dat zeker in coronatijd – met werken op afstand – ingewikkeld kan zijn. Bekkers: ,,We geloofden altijd al in happy workers, happy customers. Maar corona heeft wel duidelijker gemaakt hoe belangrijk we dat vinden.”

Lees verder ….

Bron: AD