TU/e ontwikkelt training tegen thuiswerkstress

Bron: Pixabay

De Technische Universiteit Eindhoven heeft een online trainingsprogramma ontwikkeld om mensen te helpen die problemen ondervinden door het thuiswerken.

Door de coronacrisis zijn veel mensen gedwongen om hun baan vanuit thuis te doen. Regelmatig contact met collega’s een praatje bij de koffiemachine, zit er al een tijdje niet meer in. Bovendien lijkt de situatie de komende maanden ook niet te veranderen. In plaats daarvan raakt het werk verstrengeld met het privéleven.

TU/e-hoogleraar Demerouti ontwikkelde daarom een trainingsprogramma dat thuiswerkers moet helpen gezond en gemotiveerd te houden. “Simpel gezegd wil ik mensen helpen in deze moeilijke tijd, en de online training is ontworpen om mensen te leren hoe ze zichzelf kunnen helpen”, legt Demerouti uit. “We bevinden ons in ongekende tijden. Dit vraagt om ongekende actie, en mijn hoop is dat deze tool veel mensen helpt wanneer ze het nodig hebben – op dit moment!”

Tussen juni 2020 en december 2020 volgden 39 mensen het opleidingsprogramma, afkomstig uit het onderwijs, gezondheidszorg en de financiële sector. “Na de training gaven de deelnemers aan dat ze beter presteerden op het werk en gemotiveerder en gelukkiger met hun leven waren, precies zoals ik van tevoren dacht dat het geval zou zijn,” zegt Demerouti.

Minder conflicten
Bovendien meldden de deelnemers een afname in conflicten op het gebied van werk en gezin, een beter herstel, een groter vermogen om te herkennen hoe ze zich voelen, en waren ze meer geneigd om hun collega’s om hulp te vragen. Een controlegroep van 75 mensen, een groep mensen die de training niet volgde, vertoonde geen van deze verbeteringen.

Kleine tijdsinvestering
“De training vergt slechts een kleine tijdsinvestering per dag, maar de voordelen kunnen van onschatbare waarde zijn”, zegt Demerouti. “Dus, als je thuiswerkt en tegen problemen aanloopt, schrijf je dan in.”

Dat kan via deze website.

Lees verder ….

Bron: Studio4o