Vebego verandert organisatiemodel komende drie jaar naar vijf grote bedrijven

Bron: Vebego - Ton Goedmakers

Internationaal familiebedrijf Vebego streeft naar substantiële groei om een grotere maatschappelijke impact te hebben. Daarom heeft Vebego vandaag de plannen bekend gemaakt om de organisatie te versterken en daarmee haar marktpositie. Het voornemen is om in 2023 elf grote bedrijven te vormen in Nederland, België, Duitsland en Zwitserland, die toonaangevend zijn in schoonmaak, facilitair management, groenvoorziening, personeelsdiensten en zorg. Met dit voornemen kan Vebego meer mensen betekenisvol werk bieden én nog meer waarde toevoegen aan de maatschappij.

Ton Goedmakers

De afgelopen maanden onderzocht het familiebedrijf de basis voor een toekomstbestendig Vebego. Het resultaat is een organisatiemodel, waarin d e bedrijven een duidelijk mandaat krijgen voor ondernemerschap, met veel vrijheid binnen kaders. Ton Goedmakers, CEO: “We zijn al 78 jaar succesvol, voornamelijk door onze sterke ondernemersgeest. Met het beoogde plan stimuleren we het ondernemerschap van onze bedrijven, richten we onze organisatie slimmer en uniformer in zodat we meer tijd over houden voor onze klanten en medewerkers.”

Aanpassingen in Nederland

Het plan beoogt om in Nederland in drie jaar tijd vijf grote bedrijven te vormen in de segmenten Schoonmaak, Groen, Zorg, Facility Management en een bedrijf dat expertise en producten levert. Tevens breidt het bestaande service en expertisecentrum uit met enkele nieuwe functies om alle Vebego- bedrijven in Nederland professionele ondersteuning te bieden. Deze voorgenomen besluiten brengen wijzigingen met zich mee, waar we de ondernemingsraden over om advies zullen vragen. Medewerkers die door het samenvoegen van bedrijven te maken krijgen met een verandering van werk zullen zorgvuldig begeleid w orden. Op langere termijn zal door de verwachte groei het aantal arbeidsplaatsen toenemen.

België, Duitsland en Zwitserland

Ook in België en in Duitsland streeft Vebego naar het op termijn samenvoegen en verder versterken van de activiteiten in facilitaire dienstverlening, zorg en personeelsdiensten. Al in 2018 is in Zwitserland begonnen met de transformatie van de huidige facilitaire dienstverlener Vebego AG, met als doel om in 2023 een toonaangevende serviceorganisatie op het gebied van schoonmaak en facilitaire dienstverlening te zijn.
Ambitie om impact te hebbenHet toekomstbestendig maken van Vebego is een belangrijke stap voor het familiebedrijf, dat inmiddels bestaat uit ruim 34.000 medewerkers in vier landen. Ton Goedmakers: “We leggen hiermee de basis voor verdere groei en nog meer betekenisvolle banen. Als organisatie waar iedere medewerker een kans krijgt, maken wij de meeste maatschappelijke impact. Daar is voor nodig dat wij een gezonde en professionele organisatie zijn. Nu en in de toekomst.”

Lees verder ….

Bron: Vebego