Vier brancheverenigingen in brief aan kabinet: ‘Maatwerk is nodig bij afbouw coronasteun’

Bron: Unsplash

Als de overheid besluit door te gaan met beperkende coronamaatregelen, dan moeten bedrijven die daardoor getroffen worden financiële steun blijven ontvangen. “Dan doen wij een dringend beroep op u om maatwerk toe te passen en steun voort te zetten.” Dit schrijft Ard van der Steur, namens vier brancheverenigingen in de commerciële dienstverlening, in een brief aan de ministers van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en van Economische Zaken en Klimaat.

De vier brancheverenigingen, die samen het Platform Commerciële Dienstverlening vormen, zijn: de Nederlandse Veiligheidsbranche, Schoonmakend Nederland, Veneca (contractcatering) en Erkende Verhuizers. “Onze bedrijven hebben direct nadeel”, schrijft Van der Steur, “als sectoren waaraan zij hun diensten verlenen van overheidswege dicht blijven of slechts beperkt open zijn.”

Als voorbeelden noemt hij nachtclubs die dicht blijven, en festivals en evenementen die niet plaatsvinden. Indirect leidt dit ook tot minder omzet voor hotels. Allemaal zaken die de behoefte aan schoonmaak, beveiliging en catering beperken. Dat geldt ook voor reisadviezen die ervoor zorgen dat mensen minder op pad gaan. Als de thuiswerkmaatregel wordt voortgezet, heeft dit ook grote gevolgen voor de dienstverleners.

“In onze sectoren werken veelal mensen aan de basis van de arbeidsmarkt. Maatwerk voorkomt dat wij in het licht van de corona-finish van nog meer mensen afscheid moeten nemen”, aldus de samenwerkende brancheverenigingen.

Bron: Platform Commerciële Dienstverlening