Wereld van de forenzen verandert door werken op afstand

Bron: Pixabay
Meer dan de helft van de forenzen wereldwijd is van plan om minstens gedeeltelijk te blijven thuiswerken na de coronacrisis. Samen met een groeiende voorkeur voor gezondere vervoerswijzen, maar ook een opleving van het woon-werkverkeer per auto, betekent dit dat het komende jaar van cruciaal belang zal zijn voor de inrichting van de infrastructuur en de toekomst van de mobiliteit. Het nieuwe Mobility Futures-onderzoek van Kantar, uitgevoerd onder bijna 10.000 stadsbewoners, brengt de belangrijkste wereldwijde mobiliteitstrends voor het komende decennium aan het licht.

De belangrijkste wereldwijde mobiliteitstrends:

  • De pandemie heeft geleid tot een daling van 30% van het aantal verplaatsingen naar werk, onderwijsinstellingen en vrijetijdsactiviteiten.
  • 50% van de forenzen denkt na de pandemie minstens gedeeltelijk op afstand te blijven werken.
  • Het openbaar vervoer heeft 5,6% aan marktaandeel moeten inboeten vanwege de ongerustheid over hygiëne.
  • Het aandeel van autogebruik in het totale aantal verplaatsingen is tijdens de pandemie met 3,8% gestegen en het ziet ernaar uit dat dit na de pandemie zo zal blijven.
  • In heel West-Europa zien we tijdens de coronacrisis een verschuiving van 5% naar gezonde vervoerswijzen zoals lopen, fietsen en steppen, waarbij een toenemend aantal mensen zegt dat dit hun favoriete vervoerswijze zal blijven.

In het nieuwste onderzoek, uitgevoerd nu de wereld begint na te denken over het leven na de pandemie, anticiperen stedenbouwkundigen en infrastructuurprofessionals op het nieuwe reisgedrag. Kantar voorspelt dat werken op afstand een belangrijke rol zal spelen in het ‘Nieuwe Normaal’ nadat de coronabeperkingen zijn opgeheven. Wereldwijd werken momenteel ongeveer 2 op de 3 inwoners van grote stedelijke gebieden vanuit huis en uit de studie blijkt dat gemiddeld de helft van hen van plan is in de toekomst op afstand te blijven werken.

In het Mobility Futures-onderzoek van Kantar werden meer dan 9.500 stadsbewoners uit 13 wereldsteden afgelopen februari ondervraagd over hun huidige reiservaringen en gewenste vervoerswijzen. Meer informatie over Kantars Mobility Futures 2021 onderzoek.

Lees verder …..

Bron: Baaz