Zo ziet het post-Covid-19 kantoor eruit

Bron: Jobat.be

Hoe ons kantoorleven er vóór de coronacrisis uitzag, kunnen we ons nog wel voorstellen. Maar hoe zal ons kantoorleven er na Covid-19 uitzien? Het coronavirus heeft een enorme impact op ons leven, ook op onze manier van werken. Om het besmettingsrisico bij werknemers zo laag mogelijk te houden, werd telewerk de nieuwe norm. Hierbij wordt er zoveel mogelijk van thuis uit gewerkt.

Toch wordt het fysiek samenwerken op kantoor niet zomaar afgeschreven: sociaal contact met de collega’s en persoonlijk werken heeft nog altijd een grote meerwaarde.

Preventie

Om die werkomstandigheden op kantoor zo veilig mogelijk te organiseren, bereiden bedrijven zich zo goed mogelijk voor. Het Amerikaanse onderzoeksbureau CB Insights maakte een overzicht met digitale en technologische innovaties die het besmettingsrisico op kantoor zo laag mogelijk kan houden.

Het leven zoals het wordt: kantoor

1. Aankomst op kantoor

Een contactloze thermometer net voor de ingang meet je lichaamstemperatuur. Heb je koorts? Dan mag je helaas niet binnen. Heb je een normale lichaamstemperatuur? Dan stap je door naar de automatische lift of deur die je contactloos (met een handbeweging) opent. Eenmaal binnen ontsmet je je handen met een desinfecterend middel.

Covid-19 veilig kantoor

2. Aan het werk

Je volgt de looprichting op de vloer naar jouw bureau. Die bevindt zich op een veilige afstand van je naaste collega. Sensoren houden de social distancing tussen jou en je collega nauwlettend in de gaten en waarschuwen de leidinggevende wanneer er te veel mensen in de kantoorruimte aanwezig zijn. Vergaderen gebeurt zoveel mogelijk virtueel en online met gebruiksvriendelijke digitale tools. Een gespecialiseerde IT’er houdt de software veilig en virusvrij.

Het efficiënte luchtfiltersysteem tenslotte elimineert mogelijke coronavirusdeeltjes in de lucht.

3. Keuken

Bedrijfscafetaria’s worden vervangen door een gedeelde koelkast en microgolfoven die je al dan niet met spraaktechnologie kunt openen en gebruiken. Je lunch eet je bij voorkeur met wegwerpbestek aan je eigen bureau waar je online bijkletst met je collega’s. De keuken wordt vaak schoongemaakt en gedesinfecteerd.

4. Toilet

Een display aan de deur vertelt je of het zelfreinigend toilet vrij is. Wanneer je binnenkomt, was je eerst je handen onder de kraan die je met een contactloze handbeweging opendraait. Afdrogen doe je onder het UV-toestel of met papieren doekjes.

Onderweg ontwijk je de automatische robot die voortdurend de vloer schoonmaakt. Je opent de toiletdeur via het zelfreinigend handvat en volgt de looprichting op de vloer richting jouw bureau.

5. Naar huis

Je volgt de pijl naar de uitgang, swipet de deur open en wuift je collega’s uit. Einde werkdag.

Covid-19 veilige journey(fd/mr) – Illustraties: CB Insights

Lees verder ….

Bron: Jobat.be