Meetinstrument ontwikkeld voor duurzame en gezonde voeding

Een aantal partners op het gebied van Green Deal Duurzame Zorg hebben het afgelopen jaar een meetinstrument ontwikkeld voor duurzame en gezonde voeding. Dit meldt Nevi.

Fases voedingsketen

Het meetinstrument ‘Duurzame voeding in de zorg’ vanuit de campagne ToekomstProef omvat al bestaande criteria voor duurzame en gezonde voeding en splitst deze uit naar de verschillende fases in de voedingsketen. Die lopen van de productie tot verpakking, assortimentskeuze, voorkomen van voedselverspilling etc. Daarmee moet het instrument bijdragen aan drie Green Deal-doelstellingen: preventie door gezonde voeding, verlagen van CO₂ uitstoot met bijvoorbeeld meer plantaardige en lokale producten en circulariteit door minder verpakking en verspilling. ToekomstProef prikkelt de zorgsector om er een rolmodel mee te zijn richting de eigen cliënten, patiënten, de medewerkers en de bezoekers. Het meetinstrument is ontwikkeld door de stichting Eten+Welzijn, MVO Nederland en Nevi.

Bron: Nevi

Het bericht Nieuw meetinstrument volgt fases voedingsketen is geschreven door Redactie en verscheen eerst op InkopersCafe.nl.

Dit bericht werd oorspronkelijk gepubliceerd op deze site